Menu

Links recomenats

"oportunista"

extret, i modificat parcialment de la pàgina http://guifi.net/ca/node/2010
"em puc conectar amb el portatil o un telefon amb wifi per accedir a internet?"

Tens sort si reps senyal prou bona des de petits equips, la senyal "guifi" viatja normalment per les teulades. Els petits equips, al no tenir antena d'abast, o estar situats en interiors, moltes vegades no emeten una senyal prou forta com per connectar. El desplegament es fa més aviat orientat a punts fixes(nodes) identificats com guifi.net-NomNode-AP. No es dona suport per millorar la senyal en aquests cassos. Si vols assegurar que tinguis bona senyal amb un portàtil o PDA, acostat físicament al punt d'accés, surt al balcò o la terrassa... S'ha de tenir en compte que al connectar petits equips a un supernode destinat a nodes, la senyal general baixa per adabtar-se als petits equips, resultant mala senyal als nodes ben instal·lats.

Gràfica on es veu la caiguda de senyal.

gràfica


En canvi, certament hi ha alguns llocs, a pocs metres dels punts d'accés, on és possible connectar, identificats com guifi.net-NomNode-Punt_Obert, on és especialment destinat a usuaris finals. Un exemple operatiu és a l'Ateneu, on existeix el punt guifi.net-Ateneu-Punt_Obert.


Informació més tècnica:
L'enunciat de la pregunta, en realitat en té dues preguntes, i per tant, dues respostes:

  • Adreça IP, DNS...: En general es configuren els punts d'accés amb DHCP (haurien de donar IP dinàmica). En alguns cassos però això no va, i cal conèixer el punt d'accés des del qual connectes, per poder assignar-te una IP fixe. Per fer-ho ens has de donar la ubicació, donar-te d'alta anant a "aportar continguts->punt guifi.net" indicant posició aproximada en latitud/longitud i quina és la senyal "guifi" més bona que reps. Llavors s'et configura com a "client" (usuari simple).
  • Accès a internet: Un cop connectat, pots accedir a tots els continguts de la xarxa. De portes a internet n'hi ha vàries i configurades de diversa manera, totes a l'abast des de qualsevol punt. El que no hi ha necessàriament és una "internet" per defecte disponible des de tot arreu. El més pràctic és que et presentis a la llista de correu (escriu a guifi-subscribe arroba guifi.net per apuntar-te, i després explica-ho escrivint a guifi arroba guifi.net) i després et podrem configurar usuaris als servidors intermediaris (proxys).